Chcete své děti naučit jíst špenát?
Přáli byste si, aby jim jídlo dodalo živiny a zároveň chutnalo?
Pak jste s tímto receptem na správné cestě. Vyzkoušejte jej!
Ingredience
- 1 polévková lžíce čedaru
- 2 čajové lžičky řepkového oleje
- 1 polévková lžíce mletého česneku
- 3 polévkové lžíce mouky
- 1,5 šálku nízkotučného mléka
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého pepře (nejlépe bílého)
- špetka muškátového oříšku
Postup
- V hrnci rozpusťte máslo a přilijte řepkový olej.
- Přidejte česnek a, za stálého míchání, smažte asi 30 vteřin.
- Přisypte mouku a promíchejte. Měla by vzniknout pasta.
- Směs sejměte z tepla a rozšlehejte v ní mléko. Měli byste získat hladkou strukturu.
- Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek.
- Znovu přiveďte k varu a provařte. Stále míchejte.
- Do směsi postupně přidejte omytý špenát, zakryjte pokličkou a nechte dusit, dokud špenát nezvadne.
- Poté sejměte z tepla a vmíchejte sýr.
- Sýrovo špenátová omáčka chutná skvěle s domácím pečivem.