Tento recept ocení milovníci masa, těstovin a výrazných omáček!
Pusťte se do jeho přípravy.
Ingredience
- 800 g vepřové panenky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 čajové lžičky mletého česneku
- ½ šálku cibule (nakrájené nadrobno)
- 3 polévkové lžíce sušených rajčat (naložených v oleji)
- 2 šálky žampionů (nebo jiných oblíbených hub, nakrájených najemno)
- 1 šálek bílého vína
- 1 šálek plnotučné smetany ke šlehání
- ⅓ šálku parmazánu (nastrouhaného) – trochu odložte bokem na ozdobu
- 1 šálek čerstvého špenátu
- 4–5 šálků uvařených těstovin
- česneková sůl
- pepř
- italské koření (dle chuti)
Postup
- Vepřovou panenku nakrájejte na, asi centimetrové, plátky.
- Obě strany každého medailonku panenky ochuťte česnekovou solí, pepřem a italským kořením.
- V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a medailonky na něm osmahněte z obou stran. Potrvá to asi 5–6 minut.
- Zatímco se maso smaží, uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
- Hotové maso vyjměte z pánve, vložte do nádoby s víkem a nechte bokem odpočívat.
- Do pánve s tekutinou z masa přidejte česnek, cibuli a sušená rajčata. Promíchejte a smažte, dokud rajčata nezměknou.
- Přidejte 2 šálky hub a vařte do měkka.
- Přidejte 1 šálek bílého vína, zakryjte pánev a vařte 5 minut.
- Přidejte šálek smetany a ⅓ šálku nastrouhaného parmazánu. Zamíchejte a vařte, dokud se všechny ingredience nepropojí a nevznikne hladká krémová omáčka.
- Do omáčky nasypte špenát a na něj položte medailonky z vepřové panenky.
- Pánev zakryjte víkem a duste 7 minut.
- Sejměte víko a velmi jemně vše promíchejte.
- Do směsi přidejte uvařené těstoviny, znovu zakryjte a vařte dalších 5–7 minut.
- Hotové špagety se sýrovou omáčkou k masu servírujte posypané parmazánem.