Jogurtová bábovka

Jogurtová bábovka
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Velmi jednoduchý recept, jehož výsledkem budete ohromeni. Uvidíte, že zachutná nejen vám, ale i každé vaší návštěvě. 

Nadýchaná, vláčná a lahodná. Přesně taková je tato jogurtová bábovka, jejíž příprava nezabere víc jak 15 minut. Výsledek rozhodně stojí za to. Pokud patříte k opravdovým milovníkům sladkého a zejména pak bábovek, pak mrkněte na nejlepší recepty na bábovky s tvarohem.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 70 g slunečnicového oleje
  • 125 g cukru
  • 120 g bílého jogurtu
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C a vymažte a vysypejte formu na bábovku.
  2. Vyšlehejte si v misce vejce společně s cukrem.
  3. Následně přidejte bílý jogurt, olej a vanilkový extrakt.
  4. Vše důkladně promíchejte.
  5. Přidávejte po menších částech prosetou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
  6. Promíchejte a vypracujte do podoby jednolitého těsta.
  7. Směs přelijte do formy a pečte přibližně po dobu 35-40 minut.
Moučník připravený z bílého jogurtu
zdroj: cookidoo.it

Je libo bábovku tvarohovou, šlehačkovou či banánovou? Inspirujte se našimi recepty na bábovku 8krát jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.