Hrníčková jogurtová bábovka s muškátovým oříškem

Hrníčková jogurtová bábovka s muškátovým oříškem
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Hrníčkové recepty jsou díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy velmi oblíbené. Vyzkoušejte s jejich pomocí i tuto pochoutku. 

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 1 šálek bílého jogurtu
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1/2 šálku oleje
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku
  • špetka soli

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. V misce rozmíchejte jogurt a přidejte k němu olej, cukr a vanilkový extrakt.
  3. Vše důkladně promíchejte či vyšlehejte pomocí ručního šlehače.
  4. Přidejte prosetou mouku, prášek do pečiva, sůl a muškátový oříšek.
  5. Opět vše pomíchejte.
  6. Na závěr po jednom za pomoci šlehače do těsta vmíchejte vejce.
  7. Připravené těsto přelijte do vymazané a vysypané bábovkové formy.
  8. Pečte přibližně 35-40 minut.
Buchta z bílého jogurtu s muškátovým oříškem
zdroj: preciouscore.com

Kromě klasického bílého jogurtu může při přípravě této bábovky použít i jogurt vanilkový.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.