Zelená barva na talíři vždy znamená zdravý pokrm. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto lahodného receptu!
Ingredience:
- 280 g mraženého hrášku
- 1 pórek (pouze světlé části)
- 50 g čerstvého špenátu
- 40 g dijonské hořčice
- 3-4 stroužky česneku
- 2 PL čerstvé pažitky
- 2 PL lněného nebo olivového oleje
- 1 PL čerstvé citronové šťávy
- sůl, pepř
Postup:
- Zmražený hrášek uvařte v osolené vodě podle návodu.
- Po vychladnutí ho přendejte do mixéru.
- Přidejte špenátové listy, olej, citronovou šťávu a hořčici.
- Rozmixujte dohladka.
- Následně pomazánku dochuťte solí a pepřem, promíchejte.
- Na závěr do pomazánky přidejte pažitku a pórek nakrájený najemno.
- Promíchejte a pomazánka je hotová.
Pomazánku servírujte nejlépe na žitném pečivu.