Poctivá česká polévka z cibule

Poctivá česká polévka z cibule
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Pro ty, kteří si potrpí na klasických a tradičních pokrmech, zde máme i recept na staročeskou cibulovou polévku. Je jednoduchá a pochutná si na ní celá rodina.

Ingredience

  • 4ks velké cibule
  • 2ks menší/střední brambory
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4-5ks žampionů
  • 2 lžíce smetany
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce hladké mouky
  • zelená nať na ozdobu
  • sýr na ozdobu

Postup

  • Nejprve oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky.
  • Na pánvi rozpalte olej a orestuje cibuli. Poté ji zaprašte moukou a ještě chvíli opékejte.
  • Cibuli zalijte studenou vodou, zamíchejte a vařte dalších 20 minut.
  • Mezitím si nakrájejte brambory na kostky a oloupejte žampiony, které taktéž nakrájejte na plátky.
  • Po uvaření cibule, vše rozmixujte a propasírujte.
  • Nakrájené brambory se žampiony orestujte na pánvi s olejem.
  • Opečené brambory se žampiony přidejte do polévky a poté vařte do měkka.
  • Nakonec polévku zjemníte tak, že přilijete smetanu. Osolte a opepřete podle chuti.
  • Hotovou polévku servírujte v miskách ozdobenou zelenou natí a sýrem.
Polévka z cibule s bramborami, sýrem a krutonky.
Zdroj: rabbitandwolves.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.