Potřebujete připravit nápaditý předkrm, který vám nezabere moc času a vy se tak budete moci věnovat hostům?
Vyzkoušejte tuto skvělou roládu a nechte si chutnat!
Ingredience
- 450 g špenátu
- 3 vejce
- 75 ml mléka
- 1 čajová lžička mořské soli
- špetka mletého pepře
- 200 g pomazánkového másla
- 100 g taveného sýra
- 2 polévkové lžíce citronové kůry (z chemicky neošetřeného citronu)
- 3 polévkové lžíce pažitky (nasekané najemno)
- 300 g uzeného lososa
- 200 g toustového chleba
Postup
- Ze špenátu vytlačte přebytečnou vodu.
- Bílky oddělte od žloutků a žloutky smíchejte se špenátem, mlékem, solí a pepřem.
- Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte jej opatrně do směsi se špenátem.
- Takto připravenou směs rozložte na plech, vyložený pečícím papírem a pečte, dokud povrch mírně nezhnědne.
- Pečte na 160°C po dobu cca 15 minut. Poté plech vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
- Zatímco se špenátová směs peče, smíchejte v misce pomazánkové máslo, tavený sýr, citronovou kůru a sůl. Mixujte, dokud nezískáte lehkou krémovou směs.
- Do směsi vmíchejte pažitku a celou mísu vložte do lednice.
- Špenátový základ položte na potravinovou fólii tak, aby pečící papír směřoval nahoru. Opatrně jej stáhněte a špenátový základ potřete připravenou směsí z lednice.
- Na směs položte lososa tak, aby se jednotlivé kousky ryby překrývaly.
- Nyní začněte opatrně rolovat a hotovou roládu, zabalenou do potravinové fólie, vložte na 1 hodinu do lednice.
- Po této době studenou sýrovou roládu s pomazánkovým máslem vyndejte a ihned nakrájejte na asi 1,5cm kousky.
- Podávejte ozdobené pažitkou s opečeným toustovým chlebem.
Vyzkoušejte také další recepty z lososa.