Lososová roláda se sýrem a pomazánkovým máslem

Lososová roláda se sýrem a pomazánkovým máslem
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Potřebujete připravit nápaditý předkrm, který vám nezabere moc času a vy se tak budete moci věnovat hostům? 

Vyzkoušejte tuto skvělou roládu a nechte si chutnat! 

Ingredience

  • 450 g špenátu
  • 3 vejce
  • 75 ml mléka
  • 1 čajová lžička mořské soli
  • špetka mletého pepře
  • 200 g pomazánkového másla 
  • 100 g taveného sýra 
  • 2 polévkové lžíce citronové kůry (z chemicky neošetřeného citronu)
  • 3 polévkové lžíce pažitky (nasekané najemno)
  • 300 g uzeného lososa
  • 200 g toustového chleba

Postup

  • Ze špenátu vytlačte přebytečnou vodu. 
  • Bílky oddělte od žloutků a žloutky smíchejte se špenátem, mlékem, solí a pepřem. 
  • Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte jej opatrně do směsi se špenátem. 
  • Takto připravenou směs rozložte na plech, vyložený pečícím papírem a pečte, dokud povrch mírně nezhnědne. 
  • Pečte na 160°C po dobu cca 15 minut. Poté plech vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  • Zatímco se špenátová směs peče, smíchejte v misce pomazánkové máslo, tavený sýr, citronovou kůru a sůl. Mixujte, dokud nezískáte lehkou krémovou směs.
  • Do směsi vmíchejte pažitku a celou mísu vložte do lednice. 
  • Špenátový základ položte na potravinovou fólii tak, aby pečící papír směřoval nahoru. Opatrně jej stáhněte a špenátový základ potřete připravenou směsí z lednice. 
  • Na směs položte lososa tak, aby se jednotlivé kousky ryby překrývaly. 
  • Nyní začněte opatrně rolovat a hotovou roládu, zabalenou do potravinové fólie, vložte na 1 hodinu do lednice.
  • Po této době studenou sýrovou roládu s pomazánkovým máslem vyndejte a ihned nakrájejte na asi 1,5cm kousky. 
  • Podávejte ozdobené pažitkou s opečeným toustovým chlebem.
Roláda ze špenátu, plněná mozzarellou a uzeným lososem.
zdroj: arlafoods.co.uk

Vyzkoušejte také další recepty z lososa.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.