Linecký koláč s jahodovým džemem

Linecký koláč s jahodovým džemem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Základní mřížkový koláč s jahodovým džemem, který určitě znáte a pokud ne, měli byste to napravit, protože je to neskutečná dobrota a ještě ke všemu skvěle vypadá! Potěšte svoji návštěvu tímto skvělým moučníkem.

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 30 g cukru krupice
  • 220 g studeného másla nakrájeného na kostky
  • cca 60 ml studené vody
  • špetka soli
  • 250 g jahodového džemu

Postup

  1. Sypké suroviny promíchejte v míse a přidejte máslo nakrájené na kostičky a propracujte.
  2. Po částech přilévejte postupně vodu a vypracovávajte hladké těsto.
  3. Propracované těsto zabalte do fólie a dejte na hodinu ztuhnout do ledničky.
  4. Asi ¼ vychlazeného těsta si dejte stranou, později z něj vytvarujete mřížku.
  5. Zbytek vyválejte na pomoučeném vále na tloušťku cca 5 mm a přendejte do kulaté formy (vymazané máslem), prsty ho jemně vtlačte a přečnívající okraje odřízněte.
  6. Těsto propíchejte vidličkou a potřete džemem.
  7. Ze zbylého těsta vyválejte placku.
  8. Krájejte proužky a klaďte je šikmo přes sebe na náplň.
  9. Potřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě na 170°C asi tak 35 – 40 minut.
  10. Před krájením koláč nechte vychladnout.
Jahodový koláč s mřížkou ve formě.
www.babickinavolba.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.