Koláč s povidly a mákem

Koláč s povidly a mákem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 15

Jednoduchý koláč s neodolatenou náplní z povidel, máku a vanilkového cukru. Nejen že to lahodně zní, ono to tak skvěle i chutná! Vyzkoušejte ho i vy.

Ingredience

Na těsto:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g ztuženého tuku na pečení
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva

Na náplň:

  • 400 g švestkových povidel
  • 100 g mletého máku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • trochu mleté skořice
  • podle chuti moučkový cukr

Postup

  1. Prosejte mouku a prášek do pečiva, přidejte tuk, vejce a moučkový cukr a vypracujte těsto, které dejte na hodinu do chladu.
  2. Náplň si připravte smícháním švestkových povidel, mletého máku, vanilkového cukru, skořice a podle chuti přidejte moučkový cukr.
  3. Když je náplň dost sladká, cukr nepřidávejte.
  4. Těsto vyjměte a 1/3 si dejte stranou.
  5. Zbytek těsta rozválejte pomocí válečku a přendejte na vymazaný středně velký plech.
  6. Rozetřete náplň.
  7. 1/3 těsta rozválejte a pokrájejte na proužky, které pokládejte na koláč ve tvaru mřížky.
  8. Povrch posypte moučkovým cukrem. Pečte na 180°C asi 30-40 minut.
  9. Po vychladnutí pokrájejte a podávejte.
Povidlový koláč s mákem nakrájený na talíři.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.