Tyto šťouchané brambory si můžete připravit s trošku kyselejší chutí. Jsou výborné a díky zelí i plné vitaminů. Navíc vhodné pro lidi s intolerancí na laktózu.
Ingredience
- 500g brambor
- 60ml sójového mléka
- kysané zelí (množství podle chuti)
- cibule
- kokosový olej
- sůl
- kmín
- čerstvá petrželka na posyp
Postup
- Brambory oloupejte, omyjte a uvařte v osolené vodě s kmínem do měkka, přibližně půl hodiny.
- Mezitím si na kokosovém oleji orestujte nakrájenou cibuli.
- Uvařené brambory sceďte, přidáte k nim osmahnutou cibuli, sójové mléko.
- Brambory následně rozšťoucháte a nakonec přidáte kysané zelí.
- Dobře promíchejte a ještě podle chuti osolte.
- Podávejte posypané petrželkou jako přílohu například k masu.