Rýžový nákyp se švestkami a povidly

Rýžový nákyp se švestkami a povidly
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 5

Vynikající oběd, který je tak akorát sladký a voní po vanilce se skořicí.

INGREDIENCE

  • 150 g rýže
  • 800 ml mléka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g másla
  • 4 vejce
  • švestky
  • povidla
  • skořice

POSTUP

  1. Rýži uvaříme v mléce na kaši.
  2. Vmícháme oba cukry.
  3. Troubu předehřejeme na 180°C.
  4. Necháme vychladnout a vmícháme máslo a vejce.
  5. Promícháme.
  6. Do vymazaného pekáčku dáme nejprve vrstvu rýžové kaše.
  7. Poklademe vypeckovanými švestkami a pomažeme povidly.
  8. Navrch dáme druhou polovinu kaše.
  9. Posypeme skořicí.
  10. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
  11. Podáváme.
Nákyp z rýže se švestkami na plechu.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.