Rýžový nákyp s broskvemi a sněhovou čepicí

Rýžový nákyp s broskvemi a sněhovou čepicí
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 5

Vynikající nákyp tak, jak by ho připravila vaše babička.

INGREDIENCE

  • 150 g rýže
  • 800 ml mléka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g másla
  • 4 vejce
  • broskve (čerstvé nebo kompotované)
  • 2 bílky
  • špetka soli
  • skořice

POSTUP

  1. Rýži uvaříme v mléce na kaši.
  2. Vmícháme krupicový a polovinu vanilkového cukru.
  3. Z bílků, špetky soli a druhé poloviny vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh.
  4. Sníh dáme stranou.
  5. Troubu předehřejeme na 180°C.
  6. Kaši necháme vychladnout a vmícháme máslo a vejce.
  7. Promícháme.
  8. Do vymazaného pekáčku dáme nejprve vrstvu rýžové kaše.
  9. Poklademe vypeckovanými broskvemi.
  10. Navrch dáme druhou polovinu kaše.
  11. Poslední vrstvu tvoří sníh z bílků.
  12. Posypeme skořicí.
  13. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
  14. Podáváme.
Nákyp s broskvemi a čepicí z bílků na talíři s vidličkou.
www.kuchynalidla.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.