Nákyp je díky přidanému tvarohu ještě vláčnější. Použít můžete takřka libovolné ovoce.
INGREDIENCE
- 150 g rýže
- 800 ml mléka
- 150 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 g másla
- 4 vejce
- višně
- 250 g měkkého tvarohu
- skořice
POSTUP
- Rýži uvaříme v mléce na kaši.
- Vmícháme krupicový a polovinu vanilkového cukru.
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Necháme vychladnout a vmícháme máslo a vejce.
- Promícháme.
- Tvaroh promícháme s druhou polovinou vanilkového cukru.
- Do vymazaného pekáčku dáme nejprve vrstvu rýžové kaše.
- Poté následuje vrstva tvarohu.
- Poklademe vypeckovanými višněmi.
- Navrch dáme druhou polovinu kaše.
- Posypeme skořicí.
- Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
- Podáváme.