Zdravější alternativa klasických perníčků, ve které je namísto cukru pouze med. Pokud chcete, přidejte i javorový sirup či alulózu. Navíc jsou bezlepkové!
Ingredience
- 2,5 hrnku mandlové mouky
- 2 lžíce perníkového koření
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 1/2 hrnku medu
- 3 lžíce změklého másla
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- V míse smíchejte mandlovou mouku s perníkovým kořením, solí a práškem do pečiva.
- V samostatné míse pomocí mixéru rozšlehejte máslo s medem. Přidejte vejce a vanilkový extrakt.
- Poté vmíchejte směs mandlové mouky a rukou vypracujte těsto.
- Těsto vytvarujte do tvaru koule, zabalte do potravinářské fólie a dejte do ledničky alespoň na hodinu, nejlépe přes noc.
- Předehřejte si troubu na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.
- Z těsta vyválejte tenký plát a pomocí vykrajovátek vykrajujte libovolné tvary.
- Vykrájené tvary pokládejte na plech a dejte péct na 8-10 minut do zlatova. Po upečení nechte vychladnout a poté ozdobte podle vašeho gusta.