Holandský losos

Holandský losos
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Vyzkoušejte tento recept na lososa s holandskou omáčkou. Je snadný a jistě si na něm pochutnáte.

Ingredience

  • 2 lososové filety
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • máslo

Ingredience na omáčku

  • 4 vaječné žloutky
  • 2 lžíce bílého vína
  • šťáva z jedné půlky citronu
  • sůl
  • pepř
  • 100g rozpuštěného másla

Postup

  • Nejprve očistěte lososa pomocí papírové utěrky. Osolte, opepřete z obou stran.
  • Lososa poté opečte na másle s olejem. Restujte jej po dobu 5 minut z obou stran.
  • Omáčku připravíte tak, že ve vodní lázni rozšleháte žloutky, sůl, pepř, citronovou šťávu a víno. Směs vyšlehejte do husté pěny.
  • Sundejte z vodní lázně a nakonec do husté pěny vlijte za stálého míchání máslo.
  • Do holandské omáčky můžete přidat bylinky podle vašich chutí.
  • Hotového lososa podávejte přelitý holandskou omáčkou.
Steak z lososa přelitý omáčkou.
Zdroj: ruled.me

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.