Vyzkoušejte tento recept na lososa s holandskou omáčkou. Je snadný a jistě si na něm pochutnáte.
Ingredience
- 2 lososové filety
- sůl
- pepř
- olivový olej
- máslo
Ingredience na omáčku
- 4 vaječné žloutky
- 2 lžíce bílého vína
- šťáva z jedné půlky citronu
- sůl
- pepř
- 100g rozpuštěného másla
Postup
- Nejprve očistěte lososa pomocí papírové utěrky. Osolte, opepřete z obou stran.
- Lososa poté opečte na másle s olejem. Restujte jej po dobu 5 minut z obou stran.
- Omáčku připravíte tak, že ve vodní lázni rozšleháte žloutky, sůl, pepř, citronovou šťávu a víno. Směs vyšlehejte do husté pěny.
- Sundejte z vodní lázně a nakonec do husté pěny vlijte za stálého míchání máslo.
- Do holandské omáčky můžete přidat bylinky podle vašich chutí.
- Hotového lososa podávejte přelitý holandskou omáčkou.