Chcete-li si ozvláštnit svého lososa, vyzkoušejte si ho připravit s citronovou omáčkou. Je výborný, svěží a budete chtít znovu a znovu.
Ingredience
- 4 filety z lososa bez kůže
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžičky olivového oleje
- 2 stroužky česneku, namleté
- 1/4 hrnku kuřecího vývaru
- 2 lžíce šťávy z čerstvého citronu
- 3 lžíce + 1 lžička másla
- 1/2 lžičky medu
- 2 lžíce mleté čerstvé petrželky
- plátky citronu na ozdobu
Postup
- Filety po vyndání z lednice nechejte 10 minut při pokojové teplotě odpočívat.
- Mezitím si připravte česnekovo-citronovou omáčku s máslem tak, že v malém hrnci rozpustíte 1 lžičku másla.
- Přidáte česnek a restujte do zlatohněda (1-2 minuty).
- Přilijte kuřecí vývar a nakonec citronovou šťávu.
- Nechejte omáčku vařit, dokud se nezredukuje na polovinu (cca 3 minuty). Vmíchejte máslo, med a omáčku odstavte.
- Obě strany lososa osušte papírovými utěrkami, z obou stran je osolte a opepřete.
- Na pánvi zahřejte olivový olej a lososa restujte asi 4 minuty z jedné strany a 5-6 minut ze strany druhé.
- Hotové lososové filety přelijte citronovou omáčkou, posypejte petrželkou a ozdobte plátkem citronu.