Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Nadúrodu jahod je kromě mražení také dobré zpracovat na marmeládu, kterou mají v oblibě hlavně malé děti.

Ingredience

  • 1 kg jahod
  • 1 balení želírovacího prostředku na 1 kg ovoce
  • 1 kg krystalového cukru

Postup

  • Jahody zbavíme stopek a omyjeme.
  • Potom dáme jahody do kastrolu a přivedeme do varu.
  • Abychom neměli v marmeládě kousky, můžeme jahody rozmixovat tyčovým mixérem.
  • Potom přisypeme cukr a želírovací prostředek a vaříme 2 až 3 minuty.
  • Ještě vařící marmeládu nalijeme do čistých sklenic, uzavřeme víčky a na 5 minut překlopíme dnem vzhůru.
Chléb namazaný domácí marmeládou z jahod.
Zdroj: kotibeth.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.