Připravte si klasickou, velmi oblíbenou, pomazánku, kterou můžete servírovat ke svačince, ale také k večeři.
Ingredience
- 300 g vařeného masa z polévky
- ½ lilku (podélně rozpůleného)
- 2 stroužky česneku (prolisovaného)
- 2 střední zelené papriky
- ½ čajové lžičky citronové šťávy
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 polévkové lžíce petrželky
- ¾ čajové lžičky soli
- 2 střední rajčata (nakrájená nadrobno)
- 2 polévkové lžíce vinného octa
Postup
- Lilek a papriky vložte na grilovací pánev a jemně je, kůží dolů, opečte.
- Následně zeleninu vložte do misky a přikryjte ji potravinovou folií, aby se zelenina zapařila. Nechte stát 10 minut.
- Jakmile bude zelenina vychladlá, sundejte z ní slupky.
- Zbytek zeleniny rozmixujte, v kuchyňském robotu, do hladka a přilijte olivový olej. Pořádně zamíchejte.
- Přidejte ke směsi vařené maso a znovu rozmixujte.
- Následně vše přendejte do misky a přidejte zbytek ingrediencí.
- Dochuťte solí a pepřem a podávejte s opečenými tousty nebo jiným oblíbeným pečivem.
- Zbytek pomazánky uchovávejte, ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Vyzkoušejte také další recepty na pomazánky z lilku.