Recept na masovou pomazánku s vejci a kuřecím masem

Recept na masovou pomazánku s vejci a kuřecím masem

Tato pomazánka je skvělá, její chuť je výrazná, a navíc je její příprava velmi jednoduchá. Pusťte se do toho! 

Ingredience

  • 2 kuřecí stehna
  • 6 vajec
  • 1 majonéza 
  • 330 g (1 sklenice) zeleninové směsi k přípravě bramborového salátu (např. značky Znojmia)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl

Postup

  • Rozehřejte troubu na 180 °C. 
  • Zatímco se trouba nahřívá, očistěte stehna, ošetřete je olivovým olejem, osolte a opepřete.
  • Vložte stehna do pekáčku, trochu je podlijte vodou (asi 1 cm) a dejte péct. Pečte asi 40 minut. V průběhu pečení stehna výpekem polévejte (asi co 10 minut). Maso tak nebude vysušené a kůžička bude křupavá.
  • Vejce dejte vařit. Vařte asi 10 minut. Poté zchlaďte, oloupejte a nasekejte na kostičky.
  • Ze zeleninové směsi vylijte nálev (nechte si jej ale bokem pro případné dochucení masové pomazánky). 
  • Zeleninu vložte do misky, přidejte k ní vejce a nechte stranou. 
  • Hotová kuřecí stehna natrhejte pomocí vidličky na jemné vlásky a maso přidejte k zelenině s vejci. 
  • Následně směs osolte, opepřete a přidejte majonézu. Majonézy dejte tolik, aby se všechny ingredience spojily a pomazánka nebyla suchá. 
  • Pokud vám přijde pomazánka málo kyselá, můžete ji dochutit pomocí trochy nálevu, který jste si odložili stranou.
  • Masovou pomazánku můžete podávat s čerstvým pečivem nebo s, na másle osmahnutými, kousky bagetky.

Kuřecí směs s vejcem a listem salátu na vločkovém chlebu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.