Tato pomazánka je skvělá, její chuť je výrazná, a navíc je její příprava velmi jednoduchá. Pusťte se do toho!
Ingredience
- 2 kuřecí stehna
- 6 vajec
- 1 majonéza
- 330 g (1 sklenice) zeleninové směsi k přípravě bramborového salátu (např. značky Znojmia)
- 1 lžíce olivového oleje
- pepř
- sůl
Postup
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Zatímco se trouba nahřívá, očistěte stehna, ošetřete je olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Vložte stehna do pekáčku, trochu je podlijte vodou (asi 1 cm) a dejte péct. Pečte asi 40 minut. V průběhu pečení stehna výpekem polévejte (asi co 10 minut). Maso tak nebude vysušené a kůžička bude křupavá.
- Vejce dejte vařit. Vařte asi 10 minut. Poté zchlaďte, oloupejte a nasekejte na kostičky.
- Ze zeleninové směsi vylijte nálev (nechte si jej ale bokem pro případné dochucení masové pomazánky).
- Zeleninu vložte do misky, přidejte k ní vejce a nechte stranou.
- Hotová kuřecí stehna natrhejte pomocí vidličky na jemné vlásky a maso přidejte k zelenině s vejci.
- Následně směs osolte, opepřete a přidejte majonézu. Majonézy dejte tolik, aby se všechny ingredience spojily a pomazánka nebyla suchá.
- Pokud vám přijde pomazánka málo kyselá, můžete ji dochutit pomocí trochy nálevu, který jste si odložili stranou.
- Masovou pomazánku můžete podávat s čerstvým pečivem nebo s, na másle osmahnutými, kousky bagetky.
Otestovali jsme vařiče vajíček. Jak to dopadlo?