Čekankový salát s grilovanými hruškami

Čekankový salát s grilovanými hruškami
Příprava: 20 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 2

Hořké listy salátu v této čekankové pochoutce jsou vyváženy sladkostí lehce grilované hrušky, to vše přelito datlovo-šalotkovým dresinkem. Věříme, že si pochutnáte!

Ingredience

Na salát:

  • 1 velká pevná červená hruška nakrájená podélně na 8 klínků
  • rostlinný olej ve spreji
  • listy z 1 velké nebo 2 malých hlav salátu radicchio, natrhané
  • listy z 2 hlav červené čekanky, natrhané
  • listy z 1 hlavy malého salátu Little Gem, natrhané
  • 1/2 šálku opečených lískových ořechů, nahrubo nasekaných
  • 1/4 šálku gorgonzoly, rozdrobené
  • 1/4 šálku nasekaných datlí

Na dresink:

  • 1/4 šálku jablečného octa
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 šalotka, nadrobno nasekaná
  • 2 lžíce datlového nebo javorového sirupu
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • špetka soli
  • mletý pepř

Postup

  1. Rozpalte gril nebo grilovací pánev.
  2. Nastříkejte hruškové klínky rostlinným olejem a grilujte, dokud nebudou z obou stran lehce spálené, asi 2 minuty z každé strany.
  3. Nechte vychladnout.
  4. Opláchněte a osušte listy radicchio, čekanky a little gem.
  5. Přidejte do velké mísy spolu s většinou lískových ořechů, gorgonzolou a datlemi (něco si schovejte na zálivku).
  6. Jemně promíchejte.
  7. Do shakeru přidejte ocet, citronovou šťávu, šalotku, datlový sirup, olej, sůl a pepř.
  8. Zakryjte a protřepejte, aby se ingredience spojily.
  9. Přelijte zálivku přes salát a promíchejte.
  10. Posypejte zbývajícími lískovými oříšky, gorgonzolou a datlemi.
  11. Přidejte grilované hruškové klíny.
  12. Servírujte!
Salát s listovou zeleninou, grilovanou hruškou a dresinkem v míse.
www.lepetiteats.com

Vyzkoušejte také naše osvěžující recepty na ovocné saláty, třeba i v kombinaci se zeleninou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.