Čekanková polévka

Čekanková polévka

Tato polévka s křupavou čekankou a petrželkovým olejem je vydatná, plná a extra lahodná. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Ingredience

  • 3 čekanky
  • 1/2 pórku (nejlépe pouze bílé části)
  • 3 středně velké moučné brambory
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • 1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • pepř a sůl dle chuti
  • volitelně: trocha smetany
  • volitelně: petrželka smíchaná s olivovým olejem, pepřem a solí, na ozdobu

Postup

  1. Opláchněte pórek, odstraňte vnější listy a nakrájejte na kousky.
  2. Nasekejte stroužek česneku.
  3. Odstraňte tvrdé části a vnější listy čekanky a nahrubo ji nasekejte.
  4. Pokud chcete, můžete si trochu čekanky nechat stranou a na ozdobu ji jemně nasekat.
  5. Díky křupavým kouskům bude tato polévka ještě chutnější.
  6. Oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kousky.
  7. Zahřejte olivový olej na středně velké pánvi a restujte česnek asi minutu.
  8. Přidejte pórek a brambory a vařte je ještě několik minut.
  9. Pak přidejte čekanku a vařte.
  10. Přilijte vývar a přiveďte k varu.
  11. Snižte teplotu a nechte na mírném ohni vařit asi 10 minut, v závislosti na velikosti brambor.
  12. Když jsou brambory hotové, rozmixujte vše v hladkou směs.
  13. Dochuťte pepřem a solí a podávejte s trochou smetany, nadrobno nasekanou čekankou a petrželkovým olejem.
  14. Dobrou chuť!
Zeleninová polévka se smetanou v misce se lžící.
www.ohmydish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.