Tato polévka s křupavou čekankou a petrželkovým olejem je vydatná, plná a extra lahodná. Rozhodně stojí za vyzkoušení!
Ingredience
- 3 čekanky
- 1/2 pórku (nejlépe pouze bílé části)
- 3 středně velké moučné brambory
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- 1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
- pepř a sůl dle chuti
- volitelně: trocha smetany
- volitelně: petrželka smíchaná s olivovým olejem, pepřem a solí, na ozdobu
Postup
- Opláchněte pórek, odstraňte vnější listy a nakrájejte na kousky.
- Nasekejte stroužek česneku.
- Odstraňte tvrdé části a vnější listy čekanky a nahrubo ji nasekejte.
- Pokud chcete, můžete si trochu čekanky nechat stranou a na ozdobu ji jemně nasekat.
- Díky křupavým kouskům bude tato polévka ještě chutnější.
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kousky.
- Zahřejte olivový olej na středně velké pánvi a restujte česnek asi minutu.
- Přidejte pórek a brambory a vařte je ještě několik minut.
- Pak přidejte čekanku a vařte.
- Přilijte vývar a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a nechte na mírném ohni vařit asi 10 minut, v závislosti na velikosti brambor.
- Když jsou brambory hotové, rozmixujte vše v hladkou směs.
- Dochuťte pepřem a solí a podávejte s trochou smetany, nadrobno nasekanou čekankou a petrželkovým olejem.
- Dobrou chuť!