Čekankovo-sýrová panáda

Čekankovo-sýrová panáda

Toto sýrové jídlo bez masa ve francouzském stylu je skvělý způsob, jak využít kousky okoralého chleba a posunout jednoduché jídlo na další úroveň.

Ingredience

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 pórky, nakrájené na plátky
  • 4 banánové šalotky, nakrájené na plátky
  • 4 tlusté drcené stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvých tymiánových listů a navíc na ozdobu
  • 3 hlavy čekanky, podélně rozděleny na čtvrtky
  • 200 g den starého chleba, nasekaného
  • 600 ml horkého zeleninového vývaru
  • 75 g zralého čedaru, strouhaného
  • 75 g nivy, rozdrobené

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C.
  2. V pánvi / kastrolu vhodném do trouby  zahřejte olej a pórek a šalotku restujte na středním ohni po dobu 10 minut, dokud nebude zelenina měkká a lehce zbarvená.
  3. Přidejte česnek a tymián a pokračujte ve vaření po dobu 1 minuty.
  4. Vmíchejte čekanku a chléb.
  5. Přilijte vývar a vmíchejte polovinu obou sýrů.
  6. Posypte zbylými sýry a vařte 10 minut.
  7. Kastrol / pánev přendejte do trouby a pečte 45 minut.
  8. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut stát.
  9. Posypte a podávejte se zeleným salátem.
Chlebová směs se sýrem a zeleninou v hrnci.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.