Toto sýrové jídlo bez masa ve francouzském stylu je skvělý způsob, jak využít kousky okoralého chleba a posunout jednoduché jídlo na další úroveň.
Ingredience
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 pórky, nakrájené na plátky
- 4 banánové šalotky, nakrájené na plátky
- 4 tlusté drcené stroužky česneku
- 1 lžička čerstvých tymiánových listů a navíc na ozdobu
- 3 hlavy čekanky, podélně rozděleny na čtvrtky
- 200 g den starého chleba, nasekaného
- 600 ml horkého zeleninového vývaru
- 75 g zralého čedaru, strouhaného
- 75 g nivy, rozdrobené
Postup
- Troubu předehřejte na 180 ° C.
- V pánvi / kastrolu vhodném do trouby zahřejte olej a pórek a šalotku restujte na středním ohni po dobu 10 minut, dokud nebude zelenina měkká a lehce zbarvená.
- Přidejte česnek a tymián a pokračujte ve vaření po dobu 1 minuty.
- Vmíchejte čekanku a chléb.
- Přilijte vývar a vmíchejte polovinu obou sýrů.
- Posypte zbylými sýry a vařte 10 minut.
- Kastrol / pánev přendejte do trouby a pečte 45 minut.
- Vyjměte z trouby a nechte 10 minut stát.
- Posypte a podávejte se zeleným salátem.