Tento osvěžující bylinkový drink je vyroben z domácího čekankového sirupu, fenyklu a kmínu, doplněný ginem, citronovou šťávou a sodou.
Ingredience
- 200 g moučkového cukru
- ½ lžičky kmínu
- ¼ lžičky semen fenyklu
- 1 celá hlava čekanky
- 200 ml ginu
- 2 lžíce citronové šťávy
- hrst ledu
- listy čekanky na ozdobu
- sodovka
- klínky citronu
Postup
- Chcete-li si připravit čekankový sirup, vložte do hrnce moučkový cukr a 200 ml vody, přidejte kmín, semínka fenyklu a hlavu čekanky.
- Zahřejte vše na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí, a poté přivedete k varu.
- Vypněte sporák a nechte sirup úplně vychladnout, než ho scedíte přes síto vyložené mušelínem nebo papír na filtraci kávy.
- Chcete-li si udělat koktejl, ochlaďte 4 vysoké sklenice v lednici a přidejte gin, citronovou šťávu a 100 ml vzniklého čekankového sirupu do velkého shakeru spolu s hrstkou ledu.
- Protřepejte a nalijte do připravených sklenic.
- Přidejte několik dalších kostek ledu, do každé sklenice vložte list čekanky, poté dolijte sodovkou a přidejte klínky citronu.
- Ihned podávejte.