Koktejl s domácím čekankovým sirupem

Koktejl s domácím čekankovým sirupem

Tento osvěžující bylinkový drink je vyroben z domácího čekankového sirupu, fenyklu a kmínu, doplněný ginem, citronovou šťávou a sodou.

Ingredience

  • 200 g moučkového cukru
  • ½ lžičky kmínu
  • ¼ lžičky semen fenyklu
  • 1 celá hlava čekanky
  • 200 ml ginu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • hrst ledu
  • listy čekanky na ozdobu
  • sodovka
  • klínky citronu

Postup

  1. Chcete-li si připravit čekankový sirup, vložte do hrnce moučkový cukr a 200 ml vody, přidejte kmín, semínka fenyklu a hlavu čekanky.
  2. Zahřejte vše na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí, a poté přivedete k varu.
  3. Vypněte sporák a nechte sirup úplně vychladnout, než ho scedíte přes síto vyložené mušelínem nebo papír na filtraci kávy.
  4. Chcete-li si udělat koktejl, ochlaďte 4 vysoké sklenice v lednici a přidejte gin, citronovou šťávu a 100 ml vzniklého čekankového sirupu do velkého shakeru spolu s hrstkou ledu.
  5. Protřepejte a nalijte do připravených sklenic.
  6. Přidejte několik dalších kostek ledu, do každé sklenice vložte list čekanky, poté dolijte sodovkou a přidejte klínky citronu.
  7. Ihned podávejte.
Drink ve sklenici s brčkem a plátkem citronu.
www.bbcgoodfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.