Grilovaná žebírka

Grilovaná žebírka

Už cítíte tu vůni grilovaných žeber? Ne? Tak rychle je běžte naložit a poté ugrilovat, protože ten výsledek je prostě vynikající.

Ingredience

  • 2 kg žeber
  • sůl

Ingredience na marinádu

  • 16 lžic oleje
  • 10 lžic sójové omáčky
  • 10 lžic medu
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • špetka zázvoru
  • 4 lžíce chilli

Postup

  • Vepřová žebírka důkladně operte a osušte a potom dostatečně osolte.
  • V míse smíchejte olej spolu se sójovou omáčkou, rajčatovým protlakem a medem.
  • Poté přidejte dle chuti mletý zázvor, chilli, sůl, pepř. (Můžete koření nakombinovat podle vašich preferencí)
  • Do hotové marinády vložte žebírka a nechte odležet (nejlépe přes noc).
  • Naložená a odleželá žebírka jsou připravena na opékání. Pečte dozlatova za častého potírání marinády a otáčení.
  • Ugrilovaná žebírka podávejte nejlépe s čerstvým chlebem či bagetkou.
Upečená žebra s grilovací marinádou.
Zdroj: sixsistersstuff.com

Přemýšlíte jaký si pořídit gril? Přečtěte si naše recenze na nejlepší kontaktní grily. Jistě vám to při výběru pomůže.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.