Vánoční slepované perníčky

Vánoční slepované perníčky
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Perníčky s marmeládovou náplní jsou měkké a chutné. Namísto marmelády můžete použít třeba i čokoládu nebo krém.

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g Hery nebo másla
  • 100 g cukru
  • 2 a ½ lžíce medu
  • 1 vejce
  • 1 a ½ lžičky perníkového koření
  • ½ lžičky skořice
  • 2 lžičky rumu
  • ½ lžičky jedlé sody

Ingredience na polevu

  • 75 g čokolády na vaření
  • 25 g 100% tuku

Ingredience na náplň

  • marmeláda

Postup

  • Do mísy si dáme vejce, cukr, rum, med, změklý tuk, skořici, perníkové koření a mouku smíchanou s jedlou sodou. 
  • Těsto vypracujeme a necháme v lednici odležet 4 hodiny. 
  • Pak jej vyválíme na 5 mm vysokou placku a vykrajujeme tvary podle svých představ. 
  • Pečeme v troubě zahřáté na 180°C asi 10-15 minut. 
  • Po vychlazení je spojujeme marmeládou a obalujeme v čokoládové polevě. 
  • Na polevu si připravíme vodní lázeň, nad kterou ingredience rozpustíme a perníčky máčíme. 
  • Pak je ještě můžeme podle představ ozdobit bílou čokoládou nebo bílkovou polevou.
Hotový recept na perníky k Vánocům zdobené čokoládou.
Zdroj: vikendovakucharka.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.