I lidé s celiakií chtějí mlsat. Dopřejte jim to!
Ingredience
- 400 g bezlepkové mouky oblíbené značky (možno použít také pohankovou)
- 140 g třtinového cukru
- 100 g rozměklého másla
- 2 vejce + na potření
- 2 lžíce teplého medu
- 1 lžička jedlé sody
- perníkové koření (pokud nemáme, tak lžičku mleté skořice a lžičku mletého hřebíčku)
Postup
- Všechny sypké suroviny smícháme v míse.
- Přidáme med, máslo a vejce a zpracujeme do jednolité hmoty.
- Těsto necháme odpočinout, klidně i přes noc.
- Na pomoučeném válu (i zde musíme použít bezlepkovou mouku) rozválíme těsto na tenké plátky a vykrajujeme zvolené vánoční tvary a pokládáme na pečicím papírem vyložený plech.
- Před pečením potřeme rozkvedlaným vajíčkem.
- Vkládáme do předem vyhřáté trouby na 180°C, pečeme asi 5 minut – jakmile zlátnou, vytahujeme.