Norimberské perníčky 

Norimberské perníčky 
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 25

Na vánoční perníčky z Norimberka nemusíte cestovat daleko. Jejich vůně se může objevit i ve vaší kuchyni.

Ingredience

  • 1 hrnek cukru krystal
  • 5 velkých vajec
  • 1 a ¾ hrnku mletých lískových ořechů
  • 1 a ¾ hrnku mletých mandlí
  • ½ hrnku kandované citronové kůry (rozmixované najemno)
  • ½ hrnku kandované pomerančové kůry (rozmixované najemno)
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička citronové kůry
  • tmavá čokoláda na vaření (na obalení)

Postup

  • Vejce si vyšleháme s cukrem do bílé pěny (necháme si na tom záležet a šleháme asi 15 minut).
  • Poté přidáme mleté lískové oříšky, mandle, kandovanou kůru z citronu i pomeranče, citronovou kůru a perníkové koření. 
  • Vše zamícháme a necháme v lednici uležet asi 10 hodin. 
  • Pak si na pečicí papír předkreslíme pomocí hrnku (o průměru asi 6 cm) kruhy. 
  • Do jednotlivých kruhů pak přidáváme hromádky těsta. 
  • Pečeme při 160°C asi 22 minit. 
  • Po vychlazení obalujeme v čokoládě.
Lahodné perníčky k Vánocům z Norimberka udělané doma.
Zdroj: platedcravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.