Na vánoční perníčky z Norimberka nemusíte cestovat daleko. Jejich vůně se může objevit i ve vaší kuchyni.
Ingredience
- 1 hrnek cukru krystal
- 5 velkých vajec
- 1 a ¾ hrnku mletých lískových ořechů
- 1 a ¾ hrnku mletých mandlí
- ½ hrnku kandované citronové kůry (rozmixované najemno)
- ½ hrnku kandované pomerančové kůry (rozmixované najemno)
- 3 lžičky perníkového koření
- 1 lžička citronové kůry
- tmavá čokoláda na vaření (na obalení)
Postup
- Vejce si vyšleháme s cukrem do bílé pěny (necháme si na tom záležet a šleháme asi 15 minut).
- Poté přidáme mleté lískové oříšky, mandle, kandovanou kůru z citronu i pomeranče, citronovou kůru a perníkové koření.
- Vše zamícháme a necháme v lednici uležet asi 10 hodin.
- Pak si na pečicí papír předkreslíme pomocí hrnku (o průměru asi 6 cm) kruhy.
- Do jednotlivých kruhů pak přidáváme hromádky těsta.
- Pečeme při 160°C asi 22 minit.
- Po vychlazení obalujeme v čokoládě.