Maso, grilovačka a pivo, to je nerozlučná trojka. Když navíc přidáte maso do marinády, je o skvělou párty postaráno, neboť maso bude naprosto dokonalé.
Ingredience
- 3 stroužky česneku
- mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžičku kari koření
- 1 lžičku provensálského koření
- 3 polévkové lžíce oleje
- sůl podle chuti
- 2 – 3 lžičky plnotučné hořčice
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 1 lahev piva
Postup
- Česnek rozmačkáme, přidáme pepř, kari i provensálské koření, olej a promícháme.
- Osolíme, přilijeme sojovou omáčku s hořčicí a zamícháme. Vložíme maso a dáme přes noc marinovat do chladu.
- Dvě hodiny předtím, než budeme grilovat, ještě přilijeme pivo a i s masem promícháme.
To bylo našich 5 marinád. Ptáte se, co za maso dát na gril? Zkuste třeba grilované kuřecí, na nějž najdete recepty také na našem webu.