Kotlety z vepřového na houbách

Kotlety z vepřového na houbách

Houby obvykle dodají pokrmu svoji charakteristickou chuť i vůni. Pro přípravu vepřových kotlet na houbách použijte raději houby čerstvé – buď vlastnoručně nasbírané v lese nebo kupované žampiony.

INGREDIENCE

  • 750 g vepřových kotlet
  • 200 g čerstvých hub
  • sůl
  • mletý pepř
  • cibule
  • olej
  • hladká mouka

POSTUP

  1. Kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme.
  2. Pak je osolíme a opepříme a na okrajích několikrát nařízneme, aby se při opékání nekroutily.
  3. Houby očistíme a nakrájíme nadrobno.
  4. V pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm zprudka z obou stran opečeme a ihned po opečení předěláme na talíř.
  5. Pak ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na ni přidáme nakrájené houby.
  6. Stále mícháme a restujeme.
  7. Houby pak zaprášíme moukou, podlijeme, přidáme opečené kotlety a dusíme asi 25 minut.
  8. Podáváme s různě upravenými bramborami.
Vepřový plátek na talíři s příborem.
www.cooking.nytimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.