Vaječná omeleta se sýrem a šunkou

Vaječná omeleta se sýrem a šunkou

Skvělá varianta pro bílkovinami nabitou snídani!

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 50 g šunky
  • 30 g čedaru
  • 10 g másla
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Vejce rozšlehejte v misce a dochuťte solí a pepřem.
  2. Na pánvi zahřejte máslo, dokud nezačne pěnit.
  3. Nalijte do pánve vejce a vařte, dokud vejce nezačnou tuhnout.
  4. Následně do středu omelety umístěte plátky čedaru a tři čtvrtiny plátků šunky nakrájených na kostičky.
  5. Nechte smažit ještě minutku až dvě, až se sýr rozpustí a okraje omelety začnou hnědnout.

Hotovou omeletu podávejte se zeleninovým salátem přeloženou napůl a posypanou zbývající šunkou.

Omeleta se sýrem a kousky šunky
zdroj: bbc.co.uk

Vajíčka nemusíte konzumovat jen ve formě omelety. Skvěle chutnají i míchaná, natvrdo či ve formě volského oka. Načerpejte inspiraci z našich receptů na vařená vajíčka 5krát jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.