Jednoduchý recept, který zvládne i úplný kuchyňský začátečník. Výsledný pokrm vás ochromí svou šťavnatostí a křehkostí.
Ingredience:
- 4 kuřecí čtvrtky
- 1 PL italského koření
- 2 PL olivového oleje
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
- 1/2 čajové lžičky černého pepře
- 1/2 čajové lžičky chilli
- 1 čajová lžička soli
Postup:
- Kuřecí čtvrtky omyjte a osušte.
- V misce smíchejte jednotlivé druhy koření s olivovým olejem.
- Následně směs do masa důkladně ze všech stran zapracujte pomocí štětečku či lžíce a rukou.
- Vložte kuřecí čtvrtky alespoň na hodinu do ledničky.
- Necháme aspoň 1 hodinu v chladničce odležet.
- Poté vložte maso na plech vystlaný pečicím papírem a pečte v troubě předehřátí na 200°C doměkka a dozlatova, přibližně 45 minut.
Tento pokrm chutná znamenitě například s americkými brambory či zeleninovým salátem.
Z kuřecího masa lze připravit i chutné šťavnaté řízečky v těstíčku neboli kuřecí rarášky. Vyzkoušejte je, uvidíte, že vám hned zachutnají!