Jemná chuť kuřecího masa se skvěle snoubí s nejrůznějšími bylinkami, především tymiánem a rozmarýnem. Připravte si marinádu plnou bylinek, kuře hezky provoní a vy se nebudete moct dočkat, až jej ochutnáte.
Ingredience:
- 4 kuřecí čtvrtky nebo kuřecí stehna či křídla
- 1 čajová lžička červeného pepře
- 1 čajová lžička semen fenyklu
- 1 čajová lžička hrubě mletého černého pepře
- 1 čajová lžička soli
- 1 PL čerstvého rozmarýnu, jemně nasekaného
- 1 PL čerstvého tymiánu, jemně nakrájeného
- 2 stroužky utřeného česneku
- 1 a 1/2 PL hnědého cukru
Postup:
- Veškeré koření důkladně utřete v hmoždíři.
- Následně tuto směs smíchejte s ostatními ingrediencemi, tedy cukrem, bylinkami a česnekem v misce v jemnou pastu.
- Kuřecí čtvrtky očistěte, omyjte a připravenou pastou z koření a bylinek ze všech stran důkladně pokryjte.
- Odložte na alespoň dvě hodiny, lépe přes noc, do ledničky.
- Poté rozpalte gril a vložte na něj kuřecí čtvrtky kůží směrem dolů.
- Grilujte přibližně 25-30 minut.
- V průběhu grilování maso pravidelně obracejte.
- Před servírováním nechte maso 5 minut odpočinout, lépe vynikne chuť bylinek.