Ingredience:
- 4 kuřecí čtvrtky nebo stehna
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 3 PL hnědého cukru
- 2 PL nasekaného koriandru
- 1 PL nastrouhaného zázvoru
- 1 PL nasekané bazalky
- 1 čajová lžička chilli omáčky
- kůra a šťáva z 1 limetky
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 2-3 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Kuřecí čtvrtky očistěte a případně zbavte přebytečného tuku.
- Všechny výše uvedené ingredience na marinádu, tedy koření, bylinky, cukr, sójovou omáčku a olej smíchejte a vložte uzavíratelného plastového sáčku.
- Poté do sáčku přidejte i kuřecí čtvrtky a dobře promíchejte, aby se maso ze všech stran pokrylo marinádou.
- Vložte do ledničky a nechte marinovat alespoň po dobu 4 hodin.
- Takto připravené kuřecí čtvrtky můžete následně upéct na grilu nebo v troubě. Doba pečení by měla být přibližně 30 minut.
Kuřecí maso po asijském způsobu můžete podávat s rýží či zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.