Kousky kuřete po asijsku

Kousky kuřete po asijsku

Ingredience:

  • 4 kuřecí čtvrtky nebo stehna
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 3 PL hnědého cukru
  • 2 PL nasekaného koriandru
  • 1 PL nastrouhaného zázvoru
  • 1 PL nasekané bazalky
  • 1 čajová lžička chilli omáčky
  • kůra a šťáva z 1 limetky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2-3 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Kuřecí čtvrtky očistěte a případně zbavte přebytečného tuku.
  2. Všechny výše uvedené ingredience na marinádu, tedy koření, bylinky, cukr, sójovou omáčku a olej smíchejte a vložte uzavíratelného plastového sáčku.
  3. Poté do sáčku přidejte i kuřecí čtvrtky a dobře promíchejte, aby se maso ze všech stran pokrylo marinádou.
  4. Vložte do ledničky a nechte marinovat alespoň po dobu 4 hodin.
  5. Takto připravené kuřecí čtvrtky můžete následně upéct na grilu nebo v troubě. Doba pečení by měla být přibližně 30 minut.

Kuřecí maso po asijském způsobu můžete podávat s rýží či zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.

Stehna z kuřete marinovaná v sójové omáčce se směsí koření a bylinek
zdroj: penandfork.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.