V případě, že dáváte přednost zdravé a lehké stravě, určitě k tomuto pokrmu vyzkoušejte jako přílohu nejen rýži, ale též bulgur či quinou.
Ingredience
- 300 g hovězí svíčkové
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného mletého česneku
- 2 lžičky solamylu nebo kukuřičného škrobu
- 1 PL sójové omáčky
- olivový olej
- sůl, pepř
- jarní cibulka na ozdobu
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na přiměřeně velké kousky, vložte do misky a posypte solamylem.
- Přidejte prolisovaný či nadrobno nakrájený česnek, sůl, pepř a olivový olej.
- Směs důkladně promíchejte a následně vložte na rozpálenou pánev.
- Za častého míchání maso několik minut restujte, až začne měknout.
- Následně přidejte sójovou omáčku a sušený česnek.
- Promíchejte a ještě několik minut povařte.
- Podle potřeby dosolte a ozdobte na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.
Podávejte s dlouhozrnnými typy rýže, například jasmínovou nebo basmati.