Česnekové hovězí kostky

Česnekové hovězí kostky

Pepř, především ten černý, patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Proč ale nepřidat také trochu pepře červeného, jehož výrazná chuť se s hovězím masem naprosto dokonale snoubí?

Ingredience

  • 500 g hovězího masa
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička vloček z červeného pepře
  • 2 PL másla
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte do něj na kostičky nakrájené hovězí maso, které jste předtím osolili a opepřili.
  2. Za častého míchání kousky masa několik minut restujte, až do doby, než jsou ze všech stran lehce zlatohnědé.
  3. Maso z pánve vyjměte a přidejte do ní máslo.
  4. Do rozpuštěného másla nasypejte vločky červeného pepře a nadrobno nakrájené stroužky česneku.
  5. Za stálého míchání česnek s pepřem vařte přibližně minutu, dokud česnek nezačne zlátnout.
  6. Vsypte do pánve hovězí maso, promíchejte, povařte maso doměkka.
  7. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Tento pokrm servírujte s rýží či s bramborovou kaší.

Dozlatova orestované hovězí kostky s česnekem a čerstvou petrželkou
Zdroj: jocooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.