Plněné pečivo z listového těsta čtyřikrát jinak

Plněné pečivo z listového těsta čtyřikrát jinak

Hledáte nevšední inspiraci na večírek či rodinnou oslavu? Tyto rohlíčky se čtyřmi rozmanitými náplněmi jsou tou správnou volbou!

Ingredience:

  • 500 g listového těsta
  • 1/4 šálku nakrájené červené cibule
  • 2 šálky strouhaného sýru čedar
  • 1/4 šálku čerstvého koriandru
  • 1/4 šálku čerstvé bazalky
  • 1 šálek brokolicových růžiček
  • 1 konzerva černých fazolí
  • 1 sklenička nakládaných sušených rajčat
  • 2 vejce
  • 3 plátky šunky nebo slaniny
  • 1 italská klobása (salsiccia)
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička chilli
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 2 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Listové těsto rozválejte na placku a nakrájejte na trojúhelníčky. Do každého trojúhelníčku poté vložte některou z náplní a srolujte.
  2. Na fazolovou náplň si na malé pánvi zahřejte trošku oleje, přidejte nakrájenou červenou cibuli, kmín, chilli a restujte přibližně 2 minuty. Poté přidejte omyté sterilované fazole a vařte 5 minut. Na závěr směs osolte a opepřete. Náplň na listovém těstě posypejte troškou nastrouhaného čedaru a koriandru.
  3. Na vajíčkovou náplň se šunkou nejprve uvařte míchaná vajíčka s trochou soli a pepře. Ty poté dejte na připravené trojúhelníčky z listového těsta, přidejte kousky orestované šunky či slaniny a trochu bazalkových listů.
  4. Na italskou náplň si na malé pánvi na trošce oleje orestujte malé kousky italské klobásy, přidejte trochu pepře a sladké papriky. Když maso lehce zhnědne, přidejte rovněž kousky sušených rajčat a společně vařte přibližně 10 minut.
  5. Na sýrovo-brokolicovou náplň stačí na trojúhelníčky z listového těsta vložit trochu nastrouhaného sýra společně s růžičkami brokolice, posypat solí a pepřem.
  6. Plněné pečivo dejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 15 minut dozlatova.
Listové pečivo se čtyřmi typy náplní
zdroj: tablespoon.com

Z listového těsta se dají samozřejmě připravit i další pochoutky. Podívejte se na naše sladké recepty z listového těsta!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.