Tradiční pirohy s náplní ze směsi masa a zelí 

Tradiční pirohy s náplní ze směsi masa a zelí 

Pirohy neboli taštičky existují v mnoha variantách. Tradiční ruská varianta obsahuje náplň s mletým masem a zelím. Stejně tak ale můžete pirohy naplnit také houbami či špenátem.

Ingredience:

Těsto

  • 400 g hladké mouky
  • 180 ml mléka
  • 1 vejce
  • 20 g droždí
  • 1 čajová lžička cukru
  • 2 čajové lžičky oleje
  • 1 čajová lžička soli
  • žloutek a špetka soli na potření

Náplň

  • 300 g mletého hovězího masa
  • 2 šálky nakrouhaného zelí
  • 2 PL oleje
  • 1/2 šálku nadrobno nakrájené cibule
  • 3/4 čajové lžičky sušeného kopru
  • 1/2 čajové lžičky sušeného mletého česneku
  • 3/4 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky pepře

Postup:

  1. Z droždí, cukru a trochy mléka si připravte kvásek.
  2. Následně do něj přidejte zbytek mléka a přibližně třetinu množství mouky.
  3. Vše důkladně promíchejte v hladké těstíčko.
  4. Těstíčko nechte zhruba 60 minut kynout.
  5. Po této době přidejte do těstíčka zbývající mouku, vejce, olej a sůl.
  6. Všechny ingredience důkladně promíchejte, vypracujte v těsto a nechte opět kynout, přibližně 45 minut.
  7. V mezidobě si připravte náplň.
  8. Na pánvi s trochou oleje orestujte zelí a cibuli, přibližně 5-7 minut.
  9. Následně tuto směs z pánve odstraňte a vložte do pánve mleté hovězí maso, které restujte až do okamžiku, kdy ztratí tekutinu a stanou se z něj menší kousky.
  10. Následně k masu opět přidejte zelnou směs.
  11. Vše promíchejte a přidejte veškeré koření, tedy kopr, sůl, pepř a česnek.
  12. Těsto následně rozdělte na 8-10 bochánků, záleží, jak velké pirohy chcete připravit.
  13. Následně každý bochánek rozválejte na placku a naplňte masovo-zelnou náplní.
  14. Přeložte těsto na polovinu přes náplň, vytvořte tvar půlměsíce a pevně sevřete okraje, aby se utěsnily.
  15. Takto vytvořený piroh potřete žloutkem rozmíchaným se špetkou soli.
  16. Vložte do trouby předehřáté na 200°C a pečte přibližně 15-20 minut.

Toto slané plněné pečivo se velmi často podává se zakysanou smetanou.

Pirohy plněné směsí masa a zelí
zdroj: mrfood.com

Otestovali jsme kuchyňské váhy. Zajímá vás, jak to dopadlo a jak si takového pomocníka vybrat? Jistě to pro vás bude přínosem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.