Pikantní směs z pánve

Pikantní směs z pánve

Tato pikantní játra vás okouzlí už prvním soustem. Je to rychlý, chutný a velmi jednoduchý pokrm, který si zamiluje opravdu každý. Pokud fandíte vnitřnostem, pak určitě musíte tuto pochoutku vyzkoušet.

Ingredience:

  • 2 lžíce čerstvého másla
  • 500 g kuřecích jater
  • 4 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce omáčky Peri-peri
  • Šťáva z 1 chemicky neočištěného citronu
  • 1/2 hrnku smetany
  • Sůl
  • Mletý černý pepř
  • Petržel na ozdobu

Postup:

  • Kuřecí játra očistíme a nařežeme na kousky.
  • Česnek oloupeme a rozdrtíme na prkénku nožem.
  • Připravíme si pánev na plotnu a necháme ji zahřát.
  • Do horké pánve vhodíme máslo a pohybujeme s ní, aby se rozpustilo.
  • Vhodíme kuřecí játra a opékáme, dokud nemají zlatohnědou barvu ze všech stran.
  • Přidáme česnek, zakapeme peri-peri omáčkou a smažíme zhruba 1 minutu.
  • Přilijeme smetanu s citronovou šťávou a promícháme.
  • Osolíme, opepříme a vaříme zhruba 5 až 7 minut.
  • Servírujeme teplé s křupavým chlebem či bagetou.
  • Kdo chce, může ozdobit petrželí, ale není to nutnost.
Vynikající játrová pochoutka s česnekem a pálivou omáčkou Peri Peri.
Zdroj: https://simply-delicious-food.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.