Tato pikantní játra vás okouzlí už prvním soustem. Je to rychlý, chutný a velmi jednoduchý pokrm, který si zamiluje opravdu každý. Pokud fandíte vnitřnostem, pak určitě musíte tuto pochoutku vyzkoušet.
Ingredience:
- 2 lžíce čerstvého másla
- 500 g kuřecích jater
- 4 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce omáčky Peri-peri
- Šťáva z 1 chemicky neočištěného citronu
- 1/2 hrnku smetany
- Sůl
- Mletý černý pepř
- Petržel na ozdobu
Postup:
- Kuřecí játra očistíme a nařežeme na kousky.
- Česnek oloupeme a rozdrtíme na prkénku nožem.
- Připravíme si pánev na plotnu a necháme ji zahřát.
- Do horké pánve vhodíme máslo a pohybujeme s ní, aby se rozpustilo.
- Vhodíme kuřecí játra a opékáme, dokud nemají zlatohnědou barvu ze všech stran.
- Přidáme česnek, zakapeme peri-peri omáčkou a smažíme zhruba 1 minutu.
- Přilijeme smetanu s citronovou šťávou a promícháme.
- Osolíme, opepříme a vaříme zhruba 5 až 7 minut.
- Servírujeme teplé s křupavým chlebem či bagetou.
- Kdo chce, může ozdobit petrželí, ale není to nutnost.