Klasické kuřecí řízky v těstíčku

Klasické kuřecí řízky v těstíčku

Křupavé na povrchu, měkké uvnitř. Přesně takové jsou kuřecí řízky připravované v těstíčku. Mají skvělou chuť a hodí se pro jakoukoliv příležitost.

Může to být malá svačina, lahodný oběd i jednoduchá večeře. Jako příloha se hodí bramborová kaše, hranolky, nebo jen čerstvé pečivo. Mrkněte také na recepty na kuřecí prsní řízky.

Ingredience:

  • 1 – 1 1/2 kg kuřecích prsou
  • 1 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžičku soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • Olej na smažení

Postup:

  • Připravíme si pánev, nalijeme do ní zhruba 4 – 5 cm oleje a necháme na středním ohni zahřívat.
  • Mezitím v misce smícháme mouku, sůl a pepř.
  • Do jiné misky rozklepneme vejce a rozmícháme s vodou.
  • Kuře očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky.
  • Ty obalíme v mouce se solí a pepřem, oklepeme přebytečnou mouku a vložíme do vejce.
  • Obalíme ve vejci ze všech stran a vrátíme zpět do mouky.
  • Znovu proházíme moukou, aby se na kuře nalepila všude a odložíme stranou.
  • Obalené kousky kuřete necháme 5 minut odpočívat.
  • Zkontrolujeme, jestli je olej dostatečně nahřátý a postupně vložíme kousky kuřete.
  • Pánev naplníme tak, aby bylo možné kuře otáčet.
  • Smažíme až dokud nemá zlato-hnědou barvu.
  • Takto uděláme i ostatní kousky a necháme je na cedníku s ubrousky, aby odkapal přebytečný olej.
  • Pokud se nám zdá kuře méně slané, můžeme ještě hotové kousky osolit v míse před servírováním.
Křupavá smažená kuřecí prsa.
Zdroj: https://feastandfarm.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.