Paličky v pivním těstě

Paličky v pivním těstě

Pivo je nejen oblíbený nápoj, ale také populární ingredience do mnoha pokrmů. Ostatně kdo by někdy neochutnal závin z pivního těsta.

Tento recept představuje tento zlatavý mok jako součást těstíčka, do kterého se namáčí kousky kuřete a poté smaží v rozpáleném oleji.

Chuť je nezaměnitelná a velmi lahodná. Uvidíte, že se do masíčka s chutí zakousnete.

Ingredience:

  • 1 – 1/2 kg kuřecích paliček
  • 1 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře (kdo chce může dát kajenský)
  • 1 lžičku sušeného mletého česneku
  • 350 ml piva
  • Olej na smažení

Postup:

  • Připravíme si misku, nasypeme do ní mouku, sůl, pepř, sušený česnek a promícháme.
  • Potom přilijeme pivo a vypracujeme hladké těsto.
  • Odložíme stranou a necháme 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.
  • Poté dáme olej do pánve a zahřejeme.
  • Kuřecí paličky namáčíme do připraveného těsta a necháme vždy trochu okapat, než ji vložíme do horkého oleje.
  • Takto připravíme několik kousků, aby nebyla pánev přeplněná a osmažíme do zlatohněda.
  • Během smažení si předehřejeme pečící troubu na 100°C a vždy když část paliček vyjmeme z oleje, dáme je na plech a vložíme do trouby, aby byly stále horké.
  • Poté plech vyjmeme z trouby a můžeme servírovat.
  • Pokud nám něco zůstane, můžeme pak konzumovat i studené.
Luxusní kuřecí paličky v těstíčku s kajenským pepřem, pivem a česnekem.
Zdroj: https://www.cdkitchen.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.