Jste zvyklí na vlažné nebo vychlazené pokrmy? Hledáte nějaký opravdu zajímavý recept?
Pak vyzkoušejte pomazánku tak trochu jinak.
Ingredience
- 2,5 čajové lžičky majonézy
- 2 čajové lžičky cibulového prášku
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1 polévková lžíce vody
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky feferonkové omáčky (můžete nahradit kajenským pepřem)
- 230 g taveného sýra
- 450 g tyčinek surimi (imitace krabího masa)
Postup
- V misce, která je vhodná do mikrovlnné trouby, smíchejte všechny přísady, kromě tyčinek surimi.
- Tuto směs vložte do mikrovlnky a přihřívejte, ve 30 vteřinových intervalech, po dobu dvou minut. Mezi jednotlivými intervaly směs vždy promíchejte, aby se příchutě správně propojily.
- Jakmile je směs teplá, opatrně přimíchejte, na větší kousky nakrájené, surimi tyčinky.
- Mísu přikryjte a opět vložte do mikrovlnné trouby. Přihřívejte 2 minuty, dokud není pomazánka horká.
- Podle potřeby osolte a opepřete dle vlastní chuti.
- Pomazánku podávejte horkou s krekry nebo chlebem či zeleninou.
Inspirujte se recepty na slané pečivo, které je, jako příloha k pomazánce, velmi vhodné.