Boršč bez červené řepy

Boršč bez červené řepy

Na této verzi boršče si pochutnají zejména ti, kteří nejsou příznivci červené řepy. Polévka je plná zelí a je skvěle dochucena. Vyzkoušejte ji i vy.

Ingredience

  • 1 kg hovězích polévkových kostí se spoustou masa
  • 8-10 šálků vody
  • 2-4 mrkve, nakrájené na plátky
  • 4 středně velké brambory, nakrájené na kostičky
  • 1 velká (nebo 2 střední) cibule, nasekané
  • 1 středně velká hlávka zelí, nakrájená na jemno
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky pepře
  • 2 celé červené chilli papričky (sušené)
  • čerstvý kopr (hrst nebo podle chuti)
  • 2 plechovky rajčatového pyré
  • 2 šálky nakrájených rajčat (volitelně)

Postup

  1. Polévkové kosti podlejte vodou a duste, dokud maso nezměkne (několik hodin).
  2. Odstraňte kost a hovězí maso rozdrobte.
  3. Přilejte více vody a před přidáním zeleniny připravte 8-10 šálků vývaru.
  4. Přidejte zeleninu a koření a vařte, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidejte rajčatové pyré, nakrájená rajčata, rozdrobené hovězí maso a přiveďte k varu.
  6. Podávejte se zakysanou smetanou.
Zelná polévka se zeleninou, hovězím masem a zakysanou smetanou na hlubokém talíři s koprem.
www.mennonitegirlscancook.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.