Na této verzi boršče si pochutnají zejména ti, kteří nejsou příznivci červené řepy. Polévka je plná zelí a je skvěle dochucena. Vyzkoušejte ji i vy.
Ingredience
- 1 kg hovězích polévkových kostí se spoustou masa
- 8-10 šálků vody
- 2-4 mrkve, nakrájené na plátky
- 4 středně velké brambory, nakrájené na kostičky
- 1 velká (nebo 2 střední) cibule, nasekané
- 1 středně velká hlávka zelí, nakrájená na jemno
- 2 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
- 2 celé červené chilli papričky (sušené)
- čerstvý kopr (hrst nebo podle chuti)
- 2 plechovky rajčatového pyré
- 2 šálky nakrájených rajčat (volitelně)
Postup
- Polévkové kosti podlejte vodou a duste, dokud maso nezměkne (několik hodin).
- Odstraňte kost a hovězí maso rozdrobte.
- Přilejte více vody a před přidáním zeleniny připravte 8-10 šálků vývaru.
- Přidejte zeleninu a koření a vařte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte rajčatové pyré, nakrájená rajčata, rozdrobené hovězí maso a přiveďte k varu.
- Podávejte se zakysanou smetanou.