Boršč po hongkongsku

Boršč po hongkongsku

Miska horkého boršče v hongkongském stylu vás udrží v teple po celou zimu. Tato rajčatová polévka sestává z hovězích kostí a je plná zeleniny. Vydatná, s nádechem kyselosti, kterou dodává čerstvá citronová šťáva…Co víc si přát!

Ingredience

  • 500 g hovězích kostí
  • 250 g hovězího masa vcelku vhodného na guláš
  • 1 malá cibule (nakrájená na drobno)
  • 3 malé mrkve (oloupané a nakrájené na drobno)
  • 4 stonky řapíkatého celeru (nakrájené na drobno)
  • 170 g rajčatového protlaku
  • 3 rajčata (s odstraněným jádrem a nakrájené na drobno)
  • 12 a ½ šálku vody
  • 1/2 hlávky zelí (opláchnutá a nakrájená na velikost sousta)
  • 5 bobkových listů
  • 6 kuliček černého pepře (volitelně)
  • 2 červené brambory (oloupané a nakrájené na kostičky – volitelně)
  • 2 a ½ lžičky soli
  • 1 a ½ lžíce cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 a ½ lžíce worcesterské omáčky
  • mletý černý pepř
  • rostlinný olej

Postup

  1. Přiveďte vodu ve velkém hrnci k varu.
  2. Přidejte hovězí kosti a maso a přiveďte zpět k varu.
  3. Kosti a maso sceďte a opláchněte pod vodou z kohoutku.
  4. Odložte stranou, nechte okapat a vychladnout.
  5. V jiném velkém hrnci rozpalte na středním plameni 1 lžíci rostlinného oleje.
  6. Přidejte cibuli a restujte 5 minut.
  7. Přidejte mrkev a řapíkatý celer a restujte další 3 minuty.
  8. Přidejte rajčata a vařte další 4 minuty.
  9. Přimíchejte rajčatový protlak a dobře promíchejte.
  10. Přidejte kosti, maso, 12 a ½ šálku vody, nasekané zelí, bobkové listy a černý pepř (pokud je používán).
  11. Přiveďte k varu na vysokém plameni.
  12. Poté plamen snižte na střední teplotu a za občasného míchání vařte 1 a ½ hodiny.
  13. Vyjměte kus hovězího z polévky a nakrájejte ho na kousky.
  14. Vraťte zpět do polévky.
  15. Pokud chcete, přidejte brambory a pokračujte ve vaření další hodinu a půl.
  16. Dochuťte solí, cukrem, citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou a černým pepřem.
  17. Ochutnejte a případně dokořeňte.
  18. Odstraňte z polévky bobkový list a kuličky pepře.
  19. Přendejte do servírovacích misek.
  20. Ihned podávejte s pečivem.
Zeleninová polévka s hovězím masem po hongkongsku v hlubokém talíři se lžící.
www.themissinglokness.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.