Zdravý recept na jáhly na sladko. Výborný koláč s čokoládou.
INGREDIENCE
Na korpus:
- 100 g jáhlové mouky
- 100 g třtinového cukru
- 100 g změklého másla
- 2 vejce
- 1 lžička kypřicího prášku
- 2 lžíce kakaa
Na krém:
- 200 g kvalitní tmavé čokolády
- 450 ml smetany ke šlehání
- kůra ze dvou pomerančů a ½ hrnku šťávy
- kakao na posyp
- ¼ -½ hrnku cukru moučky
- na ozdobu kandovaná pomerančová kůra
POSTUP
- Máslo a cukr si spolu utřeme do pěny, následně přidáváme vejce jedno po druhém, důkladně šleháme.
- Mouku, kakao a prášek do pečiva si prosejeme a smícháme s pěnou z másla.
- Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a dáme péci na 180 °C na 18 minut.
- Mezitím, co korpus chladne, si můžeme připravit krém.
- Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladit.
- Ze smetany si ušleháme šlehačku.
- Tu pak smícháme s vychladlou čokoládou, přidáme pomerančovou kůru a šťávu.
- Na vychladlý korpus krém naneseme, posypeme kakaem smíchaným s cukrem, ozdobíme kandovanou kůrou a dáme chladit ideálně přes noc.