Jáhlové placičky s batáty nebo dýní

Jáhlové placičky s batáty nebo dýní
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Máte chuť na nadýchané placičky s jáhlami? Jsou zdravé a chutné.

INGREDIENCE

  • ½ hrnku jáhlové mouky
  • 1 hrnek špaldové nebo bezlepkové mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžička skořice
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1,25 až 1,5 sójového nebo mandlového mléka 
  • 1 lžíce oleje
  • 1 středně velký batát nebo stejné množství dýně

POSTUP

  • Batát nebo dýni si uvaříme v páře nebo upečeme v troubě doměkka a rozmačkáme na kaši. 
  • Mouky si smícháme se solí, skořicí, cukrem, kypřicím práškem a muškátovým oříškem. 
  • V jiné míse si smícháme jablečný ocet s mlékem a přidáme kaši z batát/dýně. 
  • Následně k tekutým ingrediencím přidejte suché a důkladně smíchejte. 
  • Pokud je těsto moc husté, přidejte ještě mléko. 
  • Na rozpálenou pánev nalijeme část těsta a necháme smažit asi 2 minuty. 
  • Pak placičku otočíme a smažíme opět 2 minuty.
Palačinky s jáhly a dýni naskládané na talířku a zalité máslem.
www.preppykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.