Rychlá a přitom tak jemná jahodová bublanina vykouzlí úsměv na tváři všem, komu ji upečenou přinesete až pod nos.
Ingredience
- 120g polohrubé mouky
- 80g cukru
- 100g změklého másla
- 1 vejce
- 80g zakysané smetany
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
- 300g jahod
- Máslo a mouka na vymazání formy
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C. Formu na pečení vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
- Vyšlehejte máslo a cukr, přidejte vejce, zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
- V samostatné míse smíchejte mouku, kypřicí prášek a sůl a důkladně vmíchejte do máslové směsi.
- Těsto nalijte do připravené formy, uhlaďte a navrch rovnoměrně rozložte plátky jahod.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 30-40 minut a nechejte vychladnout.
- Podávejte posypané moučkovým cukrem nebo se šlehačkou či zmrzlinou.
Zbyly vám jahody? Rozmixujte je podle našich receptů na jahodové smoothie!