Zdravá jahodová bublanina

Zdravá jahodová bublanina
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Inspirujte se touto zdravější variantou na bublaninu s jahodami. Obsahuje méně kalorií, ale chuťově je báječná.

Ingredience

  • 300g špaldové mouky
  • 100g kokosového oleje nebo BIO másla
  • 150ml mléka (sójového, mandlového či kokosového)
  • 4 vejce
  • 150g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 BIO prášek do pečiva
  • 500g jahod

Postup

  • Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte tuhý sníh.
  • Žloutky vyšlehejte s třtinovým cukrem do hustší pěny.
  • Poté ke žloutkům přidejte kokosový olej a promíchejte.
  • S moukou smíchejte kypřicí prášek a vanilkový cukr.
  • Do žloutkové směsi vmíchejte 150ml mléka a postupně vmíchejte i moučnou směs.
  • Nakonec vmíchejte sníh z bílků a vzniklé těsto nalijte na vymazaný plech.
  • Navrch poklaďte jahody a pečte při 180°C po dobu 30 minut.
  • Hotovou bublaninu nakrájejte a posypejte moučkovým cukrem.
Zdravý jahodový dezert ze špaldové mouky.
Zdroj: thebestblogrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.