Inspirujte se touto zdravější variantou na bublaninu s jahodami. Obsahuje méně kalorií, ale chuťově je báječná.
Ingredience
- 300g špaldové mouky
- 100g kokosového oleje nebo BIO másla
- 150ml mléka (sójového, mandlového či kokosového)
- 4 vejce
- 150g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 BIO prášek do pečiva
- 500g jahod
Postup
- Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte tuhý sníh.
- Žloutky vyšlehejte s třtinovým cukrem do hustší pěny.
- Poté ke žloutkům přidejte kokosový olej a promíchejte.
- S moukou smíchejte kypřicí prášek a vanilkový cukr.
- Do žloutkové směsi vmíchejte 150ml mléka a postupně vmíchejte i moučnou směs.
- Nakonec vmíchejte sníh z bílků a vzniklé těsto nalijte na vymazaný plech.
- Navrch poklaďte jahody a pečte při 180°C po dobu 30 minut.
- Hotovou bublaninu nakrájejte a posypejte moučkovým cukrem.