Rychlý recept na rybízovou bublaninu, jehož příprava je hotová do chvilky.
Ingredience
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku krystalového cukru
- 1/2 hrnku vlažného mléka
- 1/4 hrnku oleje či másla
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 balení vanilkového cukru
- čerstvý či mražený rybíz
- moučkový cukr
Postup
- Mouku smíchejte s kypřicím práškem a cukry. Poté přimíchejte vejce, mléko, olej a vše řádně promíchejte.
- Plech či koláčovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
- Vzniklé těsto nalijte na připravený plech a trochu posypte moučkovým cukrem. (Aby rybíz tak neklesl do těsta při pečení)
- Nakonec poklaďte rybíz po celém povrchu a dejte péct na 180°C po dobu 25 minut.
- Hotovou bublaninu nakrájejte a posypejte moučkovým cukrem.
Máte hojnou úrodu rybízu? Zkuste si upéct třeba rybízový koláč.