Výborná rybízová bublanina s drobenkou a jogurtem, po které se všem budou sbíhat sliny.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krystalového cukru
- 2 ks vejce
- 150g másla
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1,5 hrnku bílého jogurtu
- rybíz
Ingredience na drobenku
- 50g másla
- 50g cukru
- 50g mouky
Postup
- Smíchejte máslo, mouku, cukr a vanilkový cukr do sypké směsi. Zalijte jogurtem, přidejte vejce, kypřicí prášek a řádně promíchejte.
- Z 50g másla, 50g cukru a 50g mouky připravte drobenku.
- Očistěte rybíz a nechejte okapat.
- Vzniklé těsto vylijte na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto posypejte rybízem a poté i drobenkou.
- Dejte péct na 180°C po dobu 20-25 minut dozlatova.
- Hotovou buchtu nechejte vychladnout, nakrájejte a podávejte.