Jogurtová bublanina s rybízem a drobenkou

Jogurtová bublanina s rybízem a drobenkou
Příprava: 25 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Výborná rybízová bublanina s drobenkou a jogurtem, po které se všem budou sbíhat sliny.

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 2 ks vejce
  • 150g másla
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1,5 hrnku bílého jogurtu
  • rybíz

Ingredience na drobenku

  • 50g másla
  • 50g cukru
  • 50g mouky

Postup

  • Smíchejte máslo, mouku, cukr a vanilkový cukr do sypké směsi. Zalijte jogurtem, přidejte vejce, kypřicí prášek a řádně promíchejte.
  • Z 50g másla, 50g cukru a 50g mouky připravte drobenku.
  • Očistěte rybíz a nechejte okapat.
  • Vzniklé těsto vylijte na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto posypejte rybízem a poté i drobenkou.
  • Dejte péct na 180°C po dobu 20-25 minut dozlatova.
  • Hotovou buchtu nechejte vychladnout, nakrájejte a podávejte.
Kousek rybízové buchty se sladkou a křupavou drobenkou.
Zdroj: sarascupcakery.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.