Nejchutnější tvarohová bublanina s rybízem

Nejchutnější tvarohová bublanina s rybízem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Tato nadýchaná rybízová bublanina s tvarohem na sebe nenechá dlouho čekat. Jistě z ní nezbyde ani kousíček.

Ingredience

  • 350g krupice (nebo použijte mouku)
  • 200g másla
  • 150g moučkového cukru
  • 4 vajíčka
  • 500g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 100ml mléka
  • citronová kůra
  • šťáva z jednoho citronu
  • 500g rybízu

Postup

  • Nejprve smíchejte máslo s cukrem a utřete do pěny. Přidejte žloutky a poté tvaroh.
  • Hmotu zřeďte mlékem a zasypte krupicí.
  • Přidejte nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z citronu.
  • Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přimíchejte ke směsi. Vše pořádně promíchejte.
  • Vzniklé těsto nalijte do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu.
  • Navrch těsta rozprostřete očištěný a okapaný rybíz.
  • Pečte v předem vyhřáté troubě při 180°C po dobu 30-40 minut.
  • Hotovou buchtu posypte moučkovým cukrem a podávejte nakrájenou na kostky.
Plech s nakrájenou rybízovou buchtou.
Zdroj: sophieschoices.at

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.