Tato nadýchaná rybízová bublanina s tvarohem na sebe nenechá dlouho čekat. Jistě z ní nezbyde ani kousíček.
Ingredience
- 350g krupice (nebo použijte mouku)
- 200g másla
- 150g moučkového cukru
- 4 vajíčka
- 500g měkkého tvarohu ve vaničce
- 100ml mléka
- citronová kůra
- šťáva z jednoho citronu
- 500g rybízu
Postup
- Nejprve smíchejte máslo s cukrem a utřete do pěny. Přidejte žloutky a poté tvaroh.
- Hmotu zřeďte mlékem a zasypte krupicí.
- Přidejte nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z citronu.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přimíchejte ke směsi. Vše pořádně promíchejte.
- Vzniklé těsto nalijte do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu.
- Navrch těsta rozprostřete očištěný a okapaný rybíz.
- Pečte v předem vyhřáté troubě při 180°C po dobu 30-40 minut.
- Hotovou buchtu posypte moučkovým cukrem a podávejte nakrájenou na kostky.